In de tuin

De toepassingen met EM in de tuin maken kunstmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen zo goed als overbodig.

EM toepassen, zorgt voor gezondere planten, mooiere bloemen en betere oogsten en leiden tot minder kosten.

Of het nu gaat om het toepassen in de bodem, planten, dierenhokken, restverwerking of de groentetuin, de toepassingen met EM zijn zowel ecologisch als economisch!

Producten

Oenosan ontstaat door het vermalen van calsietgesteentes tot zeer fijne microdeeltjes. Deze natuurlijke minerale meststof is een grote calciumbron (87% CaCO3) en is zeer rijk aan mineralen en sporenelementen. Calcium is van cruciaal belang voor de celstructuur van de plant. 

Actieve micro-organismen voor een betere omzetting! Microferm zijn effectieve micro-organismen (EM), kant-en-klaar voor gebruik. Het is een mengsel van acieve bacteriën, schimmels en gisten. Microferm verhoogt het natuurlijk evenwicht en de biodiversiteit, zorgt voor een betere en efficiëntere omzetting, is eenvoudig en niet duur. Microferm is niet schadelijk voor machines, bodem, plant, dier en mens.

 

Ostrea Zeeschelpenkalk, voor een gereguleerde PH stabilisatie en voor het verbeteren van het bodemleven. Het is een 100% natuurlijk product aangemaakt door levende organismen uit de zee. De schelpen zijn gereinigd, verhit en uniform vermalen. Het is een grove kalkbron met een langdurige werking voor een stabiele pH.

Deze ballen zijn gefermenteerd met EM-Actief en leveren een goede microbiële diversiteit in het vijverwater. Samenstelling : kleimineralen, bokashi, EM-Actief, EM-keramiek poeder en rietsuikermelasse [A+].

De Bokashi vijverballen werpt u gewoon in uw vijver, ze zinken tot op de bodem.

De Bokashi-container heeft een inhoud van 120L, en is daardoor uitermate geschikt om op grote schaal organisch materiaal te fermenteren. Ideaal voor wie veel keukenresten of tuinafval te verwerken heeft. De bekomen bokashi kan als bodemverbeteraar worden ingewerkt in de grond of verzameld worden in een afgesloten compostvat.

Kant-en-klaar gefermenteerd organisch materiaal om rechtstreeks aan de grond te geven en in te verwerken, gemaakt op basis van stromeel, draf en EM. Rijpe Bokashi is voorverteerd voedsel voor het bodemleven. Bevordert het verteringsproces in de bodem.

Toepassing:
* Ondiep inwwerken in de bodem 0,5 à 1 kg per m²
* Mengen in plantputten, potgrond, etc. max 4% op 100L

De tuinbox bevat 4 verschillende natuurproducten waarmee u een tuin van ruim 30m² begroeide oppervlakte, kan behandelen. Kleimineralen voor de vochtregeling en voor de sporenelementen, Zeeschelpenkalk  voor de pH, een organische meststof en Microferm voor een goed evenwicht van Effectieve Micro-organismen in de tuin.

Kleimineralen behoren tot de kleinste deeltjes die in de bodem voorkomen. Het bijzondere aan deze kleimineralen is de combinatie van hun vorm en samenstelling. Zij  bestaan uit vele dunne plaatjes. Het gevolg hiervan is dat zij een zeer groot oppervlak per gewichtseenheid hebben.

Microferm zijn Effectieve Micro-organismen, kant-en-klaar voor gebruik. Het is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten. De ideale manier om natuurlijk te tuinieren.

Bokashi is het japanse woord voor "goed gefermenteerd organisch materiaal", het is een manier om je organische resten om te zetten tot een zeer rijke bodemverbeteraar. Bokashi is het resultaat van een eeuwenoude techniek: fermentatie.

Om je te helpen bij het aanmaken van Bokashi (= unieke bodemverbeteraar!) werd een basisproduct ontwikkeld : Bokashi-starter. Dit zijn tarwezemelen geactiveerd met Effectieve Micro-organismen. Deze nuttige micro-organismen zetten de zemelen om tot een hoogwaardig gefermenteerd product met een opmerkelijke zoet zure geur.

EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM bevat verschillende soorten effectieve micro-organismen. Ieder van deze Effectieve Micro-organismen heeft specifieke taken. De micro-organismen bevorderen bovendien elkaars werking.
A+ is rietsuikemelasse, dat is de dikke stroop die bij rietsuikerbereiding overblijft. Het is een voedingsbodem die EM activeert. * A+ en EM1 maken samen EM-A, een geactiveerde vorm van EM

De EM-activator is een apparaat voor het optimaal activeren van Effectieve Micro-organismen. De activator zorgt voor een constant klimaat, dankzij het verwarmingselement. Zo ontstaat er een goede fermentatie. Effectieve Micro-organismen (EM) dienen te worden geactiveerd door toevoeging van water en A+ (=melasse). De bekomen EM-A is toepasbaar in huis & tuin.

Deze pH -meter is een eenvoudige en doeltreffende manier om de zuurtegraad van uw aangemaakte EM-Actief te testen. PH is het meten van de concentratie van vrije waterstofionen in een vloeistof. De pH van zuiver water is 7. Vloeistoffen die een grotere concentratie hebben van waterstofionen dan zuiver water zijn zuur en hebben een pH-waarde van minder dan 7.

Behalve in vaste vorm is EM-keramiek ook bruikbaar vermalen tot poeder. EM-keramiek poeder kan je gebruiken als bodemverbeteraar en bij fermentatie van keukenafval [bokashi]. Ook wordt EM-keramiek poeder gebruikt als toevoeging van bouwstoffen zoals verf, plaksel, cement en beton.