You are here

In de tuin

De toepassingen met EM in de tuin maken kunstmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen zo goed als overbodig.

EM toepassen, zorgt voor gezondere planten, mooiere bloemen en betere oogsten en leiden tot minder kosten.

Of het nu gaat om het toepassen in de bodem, planten, dierenhokken, restverwerking of de groentetuin, de toepassingen met EM zijn zowel ecologisch als economisch!

 

Microferm is een vloeibaar mengsel van actieve micro-organismen ( bacteriën, schimmels en gisten) dat de organische omzetting (fermentatie) bevordert.  Je kan het enten op de bodem, plant of op een hoop organische resten.  Door het dominantie-principe worden micro-organismen met een ziekmaken vermogen weg geconcurreerd.  De organische verbindingen in het snoeisel, maaisel, valfruit, bladeren... woren in een rijpingsproces omgezet tot makkelijk opneembare voedingsstoffen.

WAAR TOEPASSEN

 • Zorgt voor een evenwichtig bodemleven
 • Fermenteren van plantaardige en dierlijke resten
 • Enten op de composthoop (betere vertering en minder geurhinder)
 • Tegen geurhinder o.a. in dierenverblijven
 • Zorgt voor natuurlijk evenwicht in de vijver
 • Verstuiven voor ziekteonderdrukkend en -werend effect bij planten

 

HOE TOEPASSEN

Inhoud is 2 liter bag-in-box. Onderaan de doos het kraantje naar buiten halen. De vacuümtrekkende binnenzak voorkomt dat er zuurstof bij Microferm komt. Zo blijft de goede kwaliteit gewaarborgd. Donker en koel bewaren.

 • Microferm verdunnen 1/100 (dat is bijv. 10 ml op 1 liter water) met water en de bodem en planten besproeien en/of begieten. Doe dit bij voorkeur voordat het gaat regenen. Je kan de aanbevolen hoeveelheid verdelen over meerdere keren. Richtlijn is 1 a 2 liter Microferm (nog te verdunnen) per 100m2 per jaar.
 • Bij Buxusziekte: Vóór elke regenbui de buxus sproeien met Microferm (1/100 verdund met water). Een aantal keer spuiten/sproeien in april/mei en september. Lees meer over een preventieve behandeling.
 • Om het natuurlijk evenwicht van de vijver te bevorderen:  1 liter Microferm per jaar per 1 m3 (gefaseerd toedienen). Lees meer over vijverbehandeling.
 • Regelmatig vernevelen van Microferm in de kippenren/duiventil helpt de mest efficiënt om te zetten. Bovendien neutraliseert het onaangename geurtjes. 100 ml Microferm op 10 liter water.
 • In de stal: 1 liter Microferm per m² per jaar. Of wekelijks 2 à 3 maal 1,5 liter oplossing (5/100) vernevelen over de bodem van de stal (9 m²).

Products

Oenosan

Microferm

Bokashi vijverballen

,

Bokashi container

Bokashi-strooisel

Tuinbox

AEgir

Bokashi keukenemmer

Bokashi starter

EM 1

A +

PH-meter

EM keramiek poeder super cera C 7 micron


Verbeter je microbiële omgeving met EM, met hulp van de micro-organismen