You are here

EM Ceramics

 

 

 

 

EM KERAMIEK

Klei wordt met Effectieve Micro-organismen gefermenteerd met EM-Keramiek als resultaat. De informatie van de Effectieve Micro-organismen zit na de fermentatie en het bakken in de klei opgeslagen. Vandaar dat EM-Keramiek zeer lang werkzaam blijft. De trilling van het EM®-Keramiek is gunstig op allerlei vlakken. EM®-Keramiek is een product dat eenvoudig kan worden ingezet voor een uitgebreid scala van toepassingen en processen.

Het is een materiaal waarmee onder andere de kwaliteit van water kan worden verbeterd. Na contact met bv. water wordt de informatie (frequenties) van het EM-keramiek overgedragen op het water. Er ontstaan kleinere waterclusters die o.a. kalkafzetting verminderen. De kwaliteit van het water verbetert en blijft langer vers. Ook kan met EM®-Keramiek de kiemkracht van zaden en de groei van planten in positieve zin worden bevordert. Bij de aanpak van milieuproblemen, de productie van voedingsmiddelen, besparen van energieverbruik en het verbeteren van gezondheid voor bodem, gewas, dier en mens kan het eenvoudig worden ingezet en de resultaten zullen u verbazen.

De werkzaamheid van EM®-Keramiek is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei.

DE KRACHT VAN RESONANTIE

Energie overdracht in de natuur gebeurt meestal door fotonen. Dit zijn de deeltjes die licht en warmte bepalen. Als een foton van een bepaalde golflengte in aanraking komt met een stof dan kan die in trilling worden gebracht. De stof bezit dan een heel klein beetje meer energie. Vaak geeft de stof deze energie weer af aan de omgeving door bijv. warmte en merken we er verder weinig van.

Elk materiaal heeft echter ook een specifieke frequentie om in trilling te komen. Heeft een stof eenmaal deze eigen frequentie bereikt dan zal het als geheel op dezelfde wijze blijven resoneren en deze frequentie ook in haar omgeving uitzenden. De stof wordt dan een zender van die specifieke frequentie. Normaal gaat na verloop van tijd de stof vervallen en stopt het uitzenden. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat het wordt afgebroken of slijt.

Een materiaal dat heel goed een ontvangen frequentie (en daardoor informatie) kan vasthouden is silicium. Het wordt daarom o.a. gebruikt in computers. De processoren van onze computers bestaan uit chips die silicium als basismateriaal bevatten.

Silicium is een belangrijk bestanddeel van klei. Informatie die in klei is opgeslagen wordt hierdoor ook weer afgegeven. Klei kan allerlei frequenties opnemen en weer afgeven. De informatieoverdracht van klei aan haar omgeving is dus wisselend. De reden hiervoor is dat klei een week product is. Maken we echter van klei keramiek (door het te bakken bij hoge temperatuur) dan wordt het star en houdt het haar vorm en daardoor de informatie veel beter vast. Het geeft dan zowel qua vorm als informatie een afdruk aan haar omgeving.

EM-Technologie

ceramicssmallDe EM-technologie is ontwikkeld door prof. Teruo Higa en gebaseerd op verschillende het principes. Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is het overdragen van informatie en energie door resonantie. Het is daarom begrijpelijk dat Dr. Higa met het boven beschreven fenomeen aan de slag is gegaan.

Higa stelt dat een stof die intensief met een bepaalde frequentie in contact komt gedurende lange tijd als zodanig herkenbaar blijft.

Daarom liet Higa klei met EM fermenteren en vervolgens tot keramiek bakken bij zeer hoge temperatuur. De informatie (trilling) die door het fermenteren op de klei werd overgebracht blijft hierdoor in de klei aanwezig. De EM-X keramiek werkt dan als een soort katalysator, een stof die de snelheid van een bepaalde reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. Lees meer over de verschillende soorten EM X Keramiek.

“In-formatie” overdracht

Als deze keramiek bijvoorbeeld wordt gebruikt in een waterstroom, dan zal de informatie die in de keramiek aanwezig is op het water overgaan. Het water wordt als het ware “in-formatie” gebracht. Water dat “in-formatie” is, bezit een bepaalde ordening die bijvoorbeeld ook de plantengroei en kieming van zaden verbetert. Ongeordend water kost energie terwijl geordend water energie geeft.

Alle EM-X Keramieksoorten zijn gebaseerd op bovenstaande techniek.

Masaru Emoto 

emoto_ijskristal_namaste_000Het overdracht principe is heel mooi zichtbaar gemaakt door Masaru Emoto. Hij heeft al onderzoekend de kristalvormen van water gefotografeerd. Dit laat onder andere zien dat vervuild water geen kristalstructuur maakt of dat deze structuur erg beschadigd is. Water dat met EM Keramiek in aanraking is geweest toont een prachtige sneeuwvlok structuur evenals helder fris bronwater.

EM-Keramiek – Grijze holle cilinders (500 gram) 

Voorbeelden van toepassingen:

1 netje per 10.000 liter stromend water
12 stuks in de waterkoker
12 stuks in een waterkaraf of drinkkan (1liter)
50 stuks in een washandje naaien en met elke wasbeurt in de was machine mee draaien
12 stuks aan een stevig stuk nylon draad boven in de vaatwasser leggen
12 stuks op de fruitschaal
enkele pijpjes in het spoelreservoir van het toilet
3 stuks in elke bloempot of bloemenvaas
12 stuks aan een nylondraad en in de bloemengieter hangen
1 netje in de regenton
in de filter of watertank van het aquarium
met een koord vlechten tot hondenhalsband
Dagelijkse toepassingen: tussen 5 à 25 stuks. Richtlijn grotere volumes: 1 kg/1000 liter water. Voor grotere constante watermassa’s (vijvers, zwembaden) rekent men 1 à 2 kg. EM-Keramiek op 10 m3 (10.000 liter) watervolume.
Houdbaarheid: ca. 10 jaar

 

 

KermiekbadvormEM-Keramiek – badpop

Plak de badpop onder de waterlijn en wanneer mogelijk onder de kraan zodat het water er langs kan stromen tijdens het vullen van het bad.
Houdbaarheid: ca. 10 jaar

Keramiekkoudwatervorm

 

 

EM-Keramiek – vorm voor koude dranken 

Leg de koudwater vorm in de water of sapkan, op de bodem van het aquarium, in de bloemengieter etc.
Houdbaarheid ca. 10 jaar.

 

 

EM-Keramiek – vorm voor warme dranken

Toepassingen van warme vloeistoffen: in bad, waterkoker, wasmachine, rijstkoker, olie (friteuse, opslag), vaatwasser (1 per apparaat).
Houdbaarheid ca. 10 jaar.

 

 

EM-Keramiek – poeder voor verf (500 gram)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door de verf of saus. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het door de verf wordt gemengd. Dit zorgt ervoor dat er minder gevaar is voor korrelvorming in het schilderwerk. Desondanks kan het mogelijk zijn dat u deze zeer fijne korrel terug ziet in het schilderwerk.

 

 

 

 

Super Cera C PoederEM-Keramiek – poeder voor algemeen gebruik (Super Cera C, 2 kg)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door bijvoorbeeld potgrond, klei om mee te boetseren, handcrème of andere zalf of lijm. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het wordt gemengd.

Strooi bij het planten van jonge planten, plantgat met EM-keramiekpoeder. Dit zorgt ervoor dat de jonge planten vanaf het begin optimaal worden versterkt, ze groeien gelijkmatig en wortelen beter.

In contact met water vermindert EM keramisch poeder de oppervlaktespanning. Door de antioxiderende werking wordt de vorming van rot geremd en worden effectieve micro-organismen ondersteund in hun werk om een natuurlijk evenwicht in het water te bevorderen.

 

 

 

EM- keramiek parels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verbeter je microbiële omgeving met EM, met hulp van de micro-organismen