Informatief

Ontdek ons aanbod boeken en dvd's, die je verder wegwijs maken doorheen de EM-technologie.

Producten

Uitstekende lectuur voor de landbouwer en tuinliefhebber. Een spannend geschreven leer- en leesboek dat een kijk geeft op de belangrijke samenhang: BODEM - PLANT- DIER - MENS. Als lezer neem je deel aan het fascinerende, geheimzinnige leven van onze bodem.

James Lovelock is een van de meest opmerkelijke en invloedrijke wetenschappers/filosoofs van onze tijd. Een hedendaagse Darwin. Het standaardwerk over de Gaia-hypothese: een reeks wetenschappelijke modellen voor de biosfeer. Volgens deze modellen creëert het leven zijn eigen ideale levensomstandigheden door de aardse omgeving te beïnvloeden.

Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de toepassingen van EM. Voor kwekers, hobbytuinder, ambtenaren en iedereen die zijn gezondheid en het milieu belangrijk vindt. Een middel dat zorgt voor een goede oogst, smakelijke groenten, gezond vee, een schone stal, een mooie tuin, zuiver water en een betere gezondheid. Lees over de verschillende toepassingen, probeer EM en overtuig jezelf!

De Japanse landbouwkundige Teruo Higa stuitte 25 jaar geleden op een speciaal mengsel micro-organismen dat bijzonder nuttige eigenschappen bleek te hebben. Professor Higa noemde dit mengsel Effectieve Micro-organismen, afgekort EM. De micro-organismen in EM scheiden producten af met een anti-oxiderende werking. Van de heilzame werking daarvan wilde Higa graag gebruik maken.

Een praktisch en informatief boekje dat laat zien hoe we de door de Japanse professor Teruo Higa ontwikkelde samenstelling van micro-organismen kunnen gebruiken voor onze paarden. De EM draagt bij aan een gezond paard in een gezonde leefomgeving.

Een zeer interessant boek over de zoektocht van twee onderzoekers en een ondernemer naar vitale voeding.Voor iedereen die met voeding bezig is, rawfood, slowfood of gewoon ons dagelijks brood, geeft dit boek een breder inzicht in onze voedingskwaliteit.

In dit boek beschrijft Dr. Teruo Higa zijn ervaringen met EM: hoe hij ze ontdekt heeft, wat ze als resultaat geven en wat ontdekkingen en ideeën zijn.

Een zeer interessant boek omtrent zomereczeem is het boek van Nicolette Hebing-Vissers. Een boek waar je als paardeneigenaar of verzorger mee aan de slag kan, zonder dure middeltjes of bijzondere voeding. Het boek laat de vele oorzaken zien en geeft praktische oplossingen om het probleem aan te pakken en het paard eczeem vrij te krijgen. Een aanrader !

In Allemaal Beestjes gaat Jop de Vrieze op safari langs de miljarden bacteriën van het menselijk lichaam. Op heldere wijze beschrijft hij hoe lichaam en micro-organismen vanaf de geboorte met elkaar samenwerken en hoezeer onze gezondheid van deze samenwerking afhangt.

Deze film stemt tot nadenken! Hij laat zien dat de bodem een zeer complex levend organisme is. In prachtige natuurlijke kleuren werd het bodemleven onder een elektronenmicroscoop gefilmd. De boodschap van de film is helder: "Leer de essentie van het bodemleven begrijpen en zie het belang van duurzame landbouw in".