You are here

Leguferm

GEFERMENTEERDE GROENTEN OP HET EINDE VAN DE VOEDSELKETEN 

Door de fermentatie van de afgekeurde groenten op het einde van de voedselketen ( afgekeurde, niet verkochte, etc...) met de Micro-organismen, kunnen deze ingezet worden als een rijke en voedsame energiebron die ten voordele komt voor het hoogwaardig kwalitatief vlees.  

 

 


HET PROCES

Legu'ferm is een proces waarbij de fermentatie van soepgroenten .  Deze is ook toepasbaar op het hele gamma van groeten.
De geferementeerde soep kan dagelijks aan de varkens gegeven worden als 30% dagelijks benodigde voeding en deze is volledig aanpasbaar volgens de samenstelling van de soep.

 

​PASTEURISATIE (90°C/20min)

  • pasteuriseert het milieu Aseptise le milieu
  • voorkomt verderf van de fermentatie Evite une dérive de la fermentation
  • Casse la cellulose pour produire de l'amidon.

 

FERMENTATIE

  • ​Permet d'augmenter le taux d'amidon
  • Entraine uen diminution des sucres et du pH (formation d'acides lactiques)
  • L'amidon produit est facilement assimilable (digestibilité x10 par rapport à l'aliment cru)
  • L'énergie fournie par l'aliment est donc bien supérieure, ce qui permet une croissance plus rapide du porc et un gain pondéral (+2% du taux de viande maigre sur une génétique Segers x piétrain)

 

POSITIEVE INVLOED VAN PRO EN PREBIOTICA BIJ GEFERMENTEERD VOEDSEL

  • Développement d'une flore équilibrée par l'augmentation des bactéries positives dans l'intestin
  • Meilleure absorption des nutriments
  • Diminution importante des risques de maladie par renforcement du système immunitaire de l'animal

DE RESULTATEN

  • Un procédé sain et mis en place depuis 2 ans
  • Diminution du coût de l'aliment
  • Conservation de l'aliment > 1 mois
  • Gain en productivité
  • Gestion durable des ressources légumières
  • "0" antibiotique


Verbeter je microbiële omgeving met EM, met hulp van de micro-organismen