You are here

Reinigen

GEWOON, NATUURLIJK SCHOON...

 

Wipe & Clean is een 100% natuurlijk schoonmaakmiddel gebaseerd op Effectieve Micro-organismen technologie. Het biedt efficiënte reinigingskracht en is volledig onschadelijk voor de natuur en absoluut veilig voor bodem, plant, mens en dier.

 

HOE WERKT HET?

De werking van Wipe & Clean is gebaseerd op het eerder vernoemde dominantieprincipe. Rondom ons leven miljarden micro-organismen, elk met hun specifieke functie en opbouwende of afbrekende rol. Wipe & Clean zorgt er voor dat de goede micro-organismen in de meerderheid zijn en onderdrukt de werking van schadelijke micro-organismen. Zo ontstaat een natuurlijke, aangename en frisse omgeving.

Wipe & Clean ontstaat door een natuurlijk fermentatie-proces met behulp van Effectieve Micro-organismen. Fermentatie is een eeuwenoude techniek die ervoor zorgt dat goede micro-organismen zich vermeerderen (wijn, yoghurt, bier...). De actieve stoffen die ontstaan na fermentatie verwijderen het vuil doeltreffend.

VOORDELEN

  • Veilig en milieuvriendelijk
  • Grondige reiniging en langdurige frisheid
  • Zuinige dosering
  • Eén product voor veel toepassingen

WAAR TOEPASSEN?

  1. OMGEVING ( terras, zwembadrand, poolhouses, tuinhuizen…)
  2. MATERIAAL (spade, snoeitang, tractor, wagen…)
  3. TUINMEUBELEN

HOE TOEPASSEN?
» 1. ALGEMEEN

Wipe & Clean kan gebruikt worden ter vervanging van de traditionele schoonmaakproducten. De organische zuren lossen biofilms op terwijl de geproduceerde alcoholen licht ontvettend werken. Omwille van het eerder vernoemde dominantie-principe zal er zich een opbouwende microbiële flora vestigen op de oppervlakten waardoor de hygiëne positief wordt beïnvloed.

Praktisch: 1 à 2 l Wipe & Clean op 100 l water

» 2. MANUEEL
In het voorjaar 3 weken na elkaar de tuinmeubelen, het terras… benevelen met een oplossing Wipe & Clean (dosering 5 à 10%). De 4e week met harde borstel en water (waarin Wipe & Clean wordt opgelost ) de oppervlaktes schuren. U zult zien de groen-aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Opmerkelijk is dat de jaren nadien de aanslag niet/ of slechts beperkt terug keert.

» 3. HOGE DRUK
Giet Wipe & Clean puur in het voorziene reservoir* bij het reinigen met een hogedrukreiniger. Zo zullen alle oppervlakten bezet worden met een opbouwende microbiële flora. Niet-verwijderd organisch vuil wordt dan gebruikt voor de vermenigvuldiging van deze organismen. 

*wanneer geen reservoir voorzien is, kan Wipe & Clean perfect via een doseersysteem of de dosatron (zie foto) in het water worden voorzien in de correcte verhouding

» 4. ...


Verbeter je microbiële omgeving met EM, met hulp van de micro-organismen