You are here

Bokashi in het groot

BOKASHI

 

Wat is bokashi?

Bokashi is het japans woord voor 'goed gefermenteerd organisch materiaal'. De organische resten worden luchtdicht gefermenteerd voor een optimaal fermentatieproces waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-orgnanismen ontstaan.
Dankzij Bokashi, maak je van je eigen organische resten een optimale bodemverbeteraar.

 

Waarom Bokashi?

Traditioneel gebruikt men in Japan Bokashi om de microbiële diversiteit in de bodem te verhogen en planten te voorzien van bio-actieve voedingsstoffen, zoals natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitamines en aminozuren.
Planten krijgen zo meer essentiële energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.
De neutrale micro-organismen die in een ziekteverwekkende bodem eerst kozen voor de, tot dan toe, overheersende schadelijke micro-organismen, zullen zich nu aansluiten bij de effectieve micro-organismen van EM. Een ziekte-verwekkende bodem wordt zo een ziekte-onderdrukkende bodem.

 

Products

Edasil

Vulkamin Granulés

Microferm

Ægir


Améliorez votre environnement grâce aux EM,
vos alliés microscopiques